Over Ons
De Fruit Connaisseur is een familie bedrijf in het Utrechtse Leerbroek.
Daar teelt familie de Jong al sinds 1925 de lekkerste appels en peren in eigen boomgaard.
In 1925 begon het familiebedrijf met Piet de Jong.
In Leerbroek (toen nog Zuid-Holland), startte hij met de teelt van groente en fruit.
Op zijn bakfiets bracht hij de producten bij mensen thuis.
Toen was lokale verkoop nog heel normaal maar inmiddels is boer en betovergrootvader Piet een inspiratiebron voor de huidige generatie: de broers Dirk en Johan de Jong.
Bijna 100 jaar later nadat boer Piet met de bakfiets bij de mensen thuis kwam, zoeken Dirk en Johan ook weer de consument op met hun nieuwe initiatief: De Fruit Connaisseur, waar je het verste, heerlijkste en natuurlijk lokaal fruit kunt kopen.
Appels met peren vergelijken?
Het appeltje valt niet ver van de boom! De bijna 100 jaar aan fruitkennis is de broers Dirk en Johan de Jong met de paplepel ingegoten. Zij zijn de vierde generatie fruittelers in het Utrechtse Leerbroek.
Wat hun betovergrootvader in 1925 al deed, wilden zij ook: direct in verbinding staan met de consument maar dat met een moderne twist. Daarom zijn zij de smaakmakers achter het nieuwe merk De Fruit Connaisseur.

Ze willen jou laten proeven en beleven dat er naast het standaard fruitaanbod in de supermarkt, nog een wereld aan smaak te ontdekken valt. "Iedereen kent het gezegde wel dat je appels niet met peren kunt vergelijken. Datzelfde geldt ook voor appels met appels, en peren met peren. Ieder ras heeft zijn eigen unieke vorm, smaak en karakter met een handtekening van de teler. Iedere dag is het opnieuw bekijken wat een fruitsoort nodig heeft en wat moeder natuur voor ons in petto heeft.
Het is zo jammer dat je daar in een supermarkt zo weinig van terug ziet.
Wij willen dat graag uit de anonimiteit halen, de keten verkorten en laten proeven hoe fruit echt hoort te smaken", aldus Dirk en Johan
Onze missie
Gek zijn wij op een goed gevulde fruitschaal! Uit ervaring kunnen we spreken dat je zo meer gezond en lekker fruit eet. Een smakelijke verwennerij voor groot en klein met ons fruit dat je niet standaard in de supermarkt vindt. Daarnaast is het ook nog eens een prachtige eye-catcher in je keuken of woonkamer.

Met De Fruit Connaisseur willen we jou laten proeven en beleven dat er op het gebied van fruit nog een wereld aan smaak te winnen is. We laten je proeven hoe fruit echt hoort te smaken en laten je zien wat wij eraan doen om ervoor te zorgen dat jij een ware smaakexplosie ervaart als je ons fruit eet.
Daarnaast willen we de keten verkorten. Dat doen we door ons fruit direct aan jou te leveren: van onze boomgaard rechtstreeks naar jouw fruitschaal, zonder onnodige tussenschakels! Dat scheelt zware boodschappentassen sjouwen, is goed voor je portemonnee en het milieu!
Tips voor gerechten

Spekworstjes met appel, peren uit de oven met walnoten, witlof plaattaart met peer en hazelnoten: binnenkort vind je op deze website de heerlijkste gerechten met het fruit van de Fruit Connaisseur.

Leuke activiteiten

Wil je een keer in een hele grote koelcel staan? Hou je ervan om met een tractor door de boomgaard te rijden? Wil je zelf je appels plukken? Het kan allemaal! Hou onze social media, zoals Facebook en Instagram, in de gaten want we organiseren regelmatig leuke activiteiten in onze boomgaarden. 

Kijkje in de boomgaard

Fruit telen, hoe moeilijk kan dat zijn? Appeltje eitje toch? Nou, er komt daar heel veel bij kijken en de Fruit Connaisseur laat je dat graag zien! Aan de hand van video's & vlogs nemen we je graag mee door onze boomgaarden en laten we zien hoe wij ons heerlijk fruit telen.  

Log in!